Wekelijkse berichtgeving 2021 week 3
‹ ›
LEKKERE LICHTPUNTJES IN CORONATIJD Hopelijk hebben jullie vorige week genoten van het heerlijke recept van Mien Theeuwen uit het kookboek 'Koken en Bakken met Erato'.
Deze week een lekkere maaltijdsoep van ons koorlid Mia Hendrix, die eveneens warm wordt aanbevolen voor de winterse dagen in januari. GOULASHSOEP
1 kilo runderpoulet
2 rode paprika's
2 dikke uien
half potje zilveruitjes
half potje augurken
1 groot blik tomatenpuree
4 blokjes runderbouillon
2 dikke aardappelen
2-3 liter water
goulashkruiden, paprikapoeder, scheut ketjap
-------------------------------------------------------
Uien glazig fruiten en de runderpoulet rondom bruin braden. Tomatenpuree, goulashkruiden, paprikapoeder en ketjap erbij en even laten meebakken. Voeg het water toe, verkruimel de bouillonblokjes erboven en breng aan de kook.
Op lage temperatuur een paar uur laten trekken. Het laatste halfuur de overige kleingesneden ingrediënten toevoegen en op smaak brengen.